вівторок, 24 березня 2020 р.

Досвід Ісландії у боротьбі з #COVID19

Тим часом маленька Ісландія утерла всім носа у тестуванні коронавірусу і провела науковий експеримент і отримала цілком притомні дані для подальшого аналізу. Для цього вони відтестували 1% свого населення - 3 787 осіб з 364 тисяч. При цьому це найбільший показник у світі в перерахунку на 1 млн. - 10 405 на 1 млн, тоді як у Республіці Корея - це 5 203 людини per 1 млн, в Італії - 2 478, а у Великій Британії - 764.
Перевіряли всіх: пацієнтів, просто із симптомами і просто будь-кого на вулиці. В науковому експерименті брали участь як вже заражені, так і ніт - для того, аби зрозуміти рівень поширеності хвороби серед ісландців, бо тих всього раз - два і все. Не те що італійців чи корейців. При цьому, зауважу, в Європі тестують лише тих, хто має симптоми.


Так от - вони виявили лише 218 випадків захворювання - тобто майже 7% від кількости тестів, але результати показали, що майже половина з них взагалі не мали ЖОДНИХ СИМПТОМІВ. Від слова зовсім. Тобто Ви ходите, Ви здорові, а по факту розносите коронавірус по світу. І потім на коронавірус у Вас виробляються антитіла - і Ви видужуєте. Але не маєте жодних симптомів. Ще 20% мали симптоми схожі на звичайну застуду. Ну всі інші - або посилене домашнє лікування, або госпіталізація.

При цьому основна маса інфікованих - це туристи до Альп (вже знайшли одного бармена в Тіролі, який став нульовим пацієнтом для перших заражених в Ісландії).

Коротше, ці цифри повністю підтверджують корейські дані і ефективність методики поголовного тестування всіх. І також помилковість італійського підходу тестування лише тих, хто має якісь симптоми.

UPD: Ісландці станом на день 21 березня вже протестували 9 768 осіб, що складає 26 762 per 1 млн. Виявили 425 позитивних. Вони реально крутезні!!

Немає коментарів:

Дописати коментар