четвер, 12 березня 2020 р.

Науковці оптимістично про коронавірус COVID-19

Top News: Науковці оптимістично про коронавірус COVID-19Науковці оптимістично:

"Незалежно від того, класифікуємо ми новий коронавірус як пандемію, це серйозне питання. Менш ніж за два місяці він поширився на декілька континентів. Пандемія означає стійку та безперервну передачу захворювання одночасно у більш ніж трьох різних географічних регіонах. Пандемія стосується не летальності вірусу, а його передачі та географічного поширення.
Що ми, звичайно, маємо - пандемія страху. Всі ЗМІ планети охоплена коронавірусом. Правильно, що існує глибока стурбованість і масове планування найгірших сценаріїв. І, звичайно, наслідки переходять із глобальної сфери охорони здоров'я в бізнес та політику.


Але також правильно, що ми не повинні панікувати. Неправильно було б сказати, що з COVID-19 виходять хороші новини, але для оптимізму є причини; причини думати, що можуть бути способи стримування і перемоги вірусу. І уроки, щоб дізнатися на майбутнє.

1. Ми знаємо, що це таке
Перші випадки СНІДу були описані у червні 1981 р., Щоб виявити вірус (ВІЛ), що спричиняє захворювання, пройшло більше двох років. Про COVID-19 про перші випадки тяжкої пневмонії було зареєстровано в Китаї 31 грудня 2019 року і до 7 січня вірус вже був ідентифікований. Геном був доступний 10 дня.

Ми вже знаємо, що це новий коронавірус з групи 2В, того ж сімейства, що і ГРВІ, який ми назвали SARSCoV2. Захворювання називається COVID-19. Вважається, що він пов'язаний з коронавірусом у кажанів. Генетичні аналізи підтвердили, що воно має недавнє природне походження (в кінці листопада до початку грудня) і що, хоча віруси живуть мутацією, його частота мутацій може бути не дуже високою .

2. Ми знаємо, як виявити вірус
З 13 січня доступний тест на виявлення вірусу .

3. Поліпшується ситуація в Китаї
Сильні заходи контролю та ізоляції, які вводиться Китаєм, окупаються. Вже кілька тижнів кількість випадків діагностування кожного дня зменшується. В інших країнах проводиться дуже детальне епідеміологічне спостереження; спалахи дуже характерні для районів, завдяки чому можна легше контролювати їх.

4. 80% випадків легкі
Захворювання не викликає симптомів або є легким у 81% випадків. Звичайно, у 14% це може спричинити важку пневмонію, а у 5% може стати критичною або навіть смертельною. Досі незрозуміло, якою може бути смертність. Але це може бути нижчим, ніж деякі оцінки поки що.

5. Люди одужують
Значна частина повідомлених даних стосується збільшення кількості підтверджених випадків та кількості смертей, проте більшість заражених людей виліковуються. У 13 разів більше вилікуваних випадків, ніж смертей, і ця частка збільшується .

Відшкодування за день. Коронавірус COVID-19 Глобальні випадки Джонса Хопкінса CSSE
6. Симптоми проявляються легкими у дітей
Лише 3% випадків зустрічаються у людей до 20 років, а смертність до 40 років - лише 0,2% . Симптоми настільки легкі у дітей, що можуть залишитися непоміченими.

7. Вірус можна очистити
Вірус може бути ефективно інактивований з поверхонь розчином етанолу (62-71% спирту), перекисом водню (0,5% перекису водню) або гіпохлоритом натрію (0,1% хлорним вапном) всього за одну хвилину . Часте миття рук милом і водою є найбільш ефективним способом уникнути зараження.

8. Наука - це глобально
Це вік міжнародного наукового співробітництва. Через трохи більше місяця можна отримати доступ до 164 статей у PubMed на COVID19 або SARSCov2 , а також у багатьох інших, доступних у сховищах статей, які ще не переглянуті . Це попередні роботи щодо вакцин, лікування, епідеміології, генетики та філогенезу, діагностики, клінічних аспектів тощо.

Ці статті написали близько 700 авторів, розповсюджені по всій планеті. Це спільна наука, спільна та відкрита. У 2003 році з епідемією ГРВІ знадобилося більше року, щоб досягти менше половини цієї кількості статей. Крім того, більшість наукових журналів залишили свої публікації як відкритий доступ до теми коронавірусів.

9. Вже є прототипи вакцини
Наша здатність розробляти нові вакцини вражає. Вже існує більше восьми проектів, які шукають вакцину проти нового коронавірусу. Є групи, які працюють над проектами вакцинації проти подібних вірусів.

Вакцинна група Університету Квінсленда в Австралії оголосила, що вже працює над прототипом, використовуючи нову технологію, що називається "молекулярний затискач". Це лише один приклад, який може дозволити виробництво вакцини за рекордні терміни. Невдовзі прототипи можуть бути протестовані на людях.

10. Проводяться антивірусні випробування
Вакцини є профілактичними. Наразі важливим є лікування людей, які вже хворі. Вже існує понад 80 клінічних досліджень, які аналізують лікування коронавірусом . Це антивірусні препарати, які використовувались для інших інфекцій, які вже схвалені і які ми знаємо, що є безпечними.

Одним із тих, хто вже був випробуваний на людях, є ремдезівір , антивірусний препарат широкого спектру, який ще вивчається, який був протестований на еболу та ГРВІ / МЕРС .

Іншим кандидатом є хлорохін, протималярійний препарат, який також виявив потужну противірусну активність. Відомо, що хлорохін блокує вірусну інфекцію, підвищуючи рН ендосоми, який необхідний для злиття вірусу з клітиною, тим самим гальмуючи її входження. Було продемонстровано, що ця сполука блокує новий коронавірус in vitro і його вже застосовують у пацієнтів із коронавірусною пневмонією.

Інші запропоновані випробування ґрунтуються на застосуванні озельтамівіру (який застосовується проти вірусу грипу), інтерферону-1b (білка з антивірусною функцією), антисеруму від людей, які відновили або моноклональних антитіл для нейтралізації вірусу. Запропоновано нові методи терапії інгібіторними речовинами, такими як барицитинибін, вибраний штучним інтелектом .

Посилання на оригінал

Немає коментарів:

Дописати коментар