неділю, 17 травня 2020 р.

Arta cinematografica și responsabilitatea publică

Studenții Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale (CEITI - Colegiul de Informatică) au luat parte la conferința internațională ZUM pe tema „Arta cinematografica și responsabilitatea publică”.

Invitatul studenților anului intii al grupului R-1914 a fost expertul Studioului de Cinema din Ternopol (Ukraina), coordonatorul regional al Festivalului ambulant de filme documentare privind drepturile omului "Docudays UA", activistul public Vladimir Hanas.

Participanții la conferință și-au exprimat viziunea asupra problemelor legate de provocările actuale, de responsabilitatea pentru deciziile luate. Oaspetele, la rindul sau, a povestit cum se formează viziunea asupra lumii prin intermediul cinematografiei. 

Anterior, în cadrul unei lecții la subiectul "Educație civica", studenții au vizionat videoclipul „Lucrurile simple salveaza vieti”, realizat de Comisia Cinematografica din Ternopol, si la conferinta si-au expus impresiile.

Oaspetele a apreciat pozitiv recenziile auzite, iar cele mai interesante chiar le-a mentionat cu suveniruri in forma de plicuri cu timbre speciale, realizate în seria Comisiei Cinematografice din Ternopol.

Organizatorul conferinței ZUM, profesoara Natalya Vitsinskaya, rezumând conferința, a menționat că aceasta este prima experiență din cadrul subiectului „Libertatea inseamna responsabilitate” și, evident, activitatea in directia data va continua, având în vedere interesul mare al studenților catre această formă de studiu.

Oleg Banaru

Немає коментарів:

Дописати коментар